Suomen Baptistikirkko verkossa
lauantai 07. joulukuuta 2019 09:19

EBF:n vuosikokoukselta julkilausuma avioliitosta

Euroopan baptistien (EBF) vuosikokous pidettiin syyskuun lopulla Armeniassa. Kokouksessa hyväksyttiin avioliittoa koskeva yhteinen julkilausuma.

EBF:n vuosikokouksen isäntänä toimi kesäjuhlilla Vaasassa vieraillut Asatur Nahapetyan. Jerevanin kaupunkiin saapui edustajia noin 50 baptistiyhteisöstä Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta.

Kokous laati julkilausumat muun muassa Venäjän ihmisoikeus- ja uskonnonvapaustilanteesta, Euroopassa terrorilaeista ja Irakin tilanteesta. Keskeisin keskustelunaihe koski avioliittoa.

Monissa Euroopan maissa on muutettu lainsäädäntöä; avioliittoa ei määritellä enää vain miehen ja naisen väliseksi. Vuosikokous vahvisti asiassa päätöksensä vuodelta 2010. Yhteinen julkilausuma korostaa avioliittoa miehen ja naisen välisenä ja Raamattuun perustuvana:

”Avioliiton lähtökohta on rakastava, epäitsekäs suhde Isän Jumalan, Pojan ja Pyhän Hengen välillä, joka on osoitettu Jeesuksen Kristuksen elämän, kuoleman ja ylösnousemuksen kautta. Kiitämme Jumalaa, joka on luonut miehen ja naisen Hänen kuvakseen ja etsimme Raamatusta todistusta ja opetusta sen suhteen, miten ilmaisemme seksuaalisuuttamme.

Kehotamme baptisteja omaksumaan tämän mallin, arvot ja opetuksen avioliitosta, joka perustuu luomiseen ja Raamatun käsitykseen seksuaalisesta suhteesta miehen ja naisen välillä. Tämä on ilmaistu Ensimmäisessä Mooseksen kirjassa jakeessa 2:24.

Jaamme särkyneisyyden ihmissuhteissa ja tunnistamme kivut ja vaikeudet, jotka rikkinäisyys on tuonut ihmisille seurakunnissa ja yhteiskunnassa. Vastuumme on jakaa evankeliumin hyvä sanoma Jeesuksesta Kristuksesta sanoin ja teoin kaikkien kanssa riippumatta heidän elämäntavastaan ja vakaumuksestaan. On tärkeää rohkaista, tukea ja rukoilla avioliitossa olevien puolesta ja tarjota heille hyvinvointia vahvistavaa pastoraalista tukea ja hengellistä apua. Tämä on mahdollista elävien kristillisten yhteisöjen kautta, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa ja elävät vahvassa yhteydessä toisiinsa.”

Lisätietoja julkilausumista: www.ebf.org

Jari Portaankorva

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Muita juttuja aiheesta

Sierra  Leone projektin rahankeräyslupa 2019-2021 ja tilinumero
Sierra Leone projektin rahankeräyslupa 2019-2021 ja tilinumero

Raili Huhtala lähtee tammikuussa 2020 Sierra Leoneen uuteen kouluprojektiin. TILI JA KERÄYSLUPA Kehitysyhteistyön [Read More]

Radiojumalanpalvelus Vaasasta

Su 24.11 klo 11 radiojumalanpalvelus Vaasan baptistiseurakunta Radio YLE 1 [Read More]

KANNANOTTO USKONNON- JA SANANVAPAUDEN PUOLESTA

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on määrännyt esitutkinnan kansanedustaja Päivi Räsäsen kirjoituksesta [Read More]

Uskalla elää! Nuorten ja varhaisnuorten leiri 15.-17.11.
Uskalla elää! Nuorten ja varhaisnuorten leiri 15.-17.11.

Suomen baptistikirkon nuortentyön tiimi ja Tampereen baptistiseurakunta järjestävät yhteistyössä nuorten ja [Read More]

Vuoden 2019 rekisterimaksun maksaminen

Suomen baptistikirkon täysi-ikäisiä jäseniä koskevan rekisterimaksun suorittaminen kuluvan vuoden osalta on [Read More]

Archives