Suomen Baptistikirkko verkossa
maanantai 20. toukokuuta 2019 20:35

Kesäjuhlat Kokkolassa 15.-16.6.

Kokkolan baptistikirkolla viikkoa ennen juhannusta järjestettävien kesäjuhlien suunnittelun johtoajatuksena on ollut kaikenikäisten juhlijoiden kokoaminen yhteen rohkaistumaan sekä toistensa että Pyhän Hengen läsnäolosta. Juhlien teemaksi valikoitui Rohkeusliekki. Juhlaohjelmaan voit tutustua tarkemmin Kokkolan baptistiseurakunnan kotisivuilla.

– Emme halunneet lähteä sisällyttämään ohjelmaan tietynlaisia tilaisuuksia vain siksi, että sellainen on ollut tapana olla, kertoo toinen Kokkolan seurakunnan pastoreista, Harri Kankare. Hänelle erityisen tärkeä osa juhlia on kaikenikäisille suunnattu lauantai-illan musiikkinäytelmä. Harri on valmistellut käsikirjoitusta yhdessä baptismin historiaan perehtyneen Anneli Lohikon kanssa.
– Näytelmässä nostetaan esiin neljän suurta rohkeutta osoittaneen Jeesuksen seuraajan tarinat. Ne rohkaisevat meitä. Jumalan avulla voimme pitää rohkeasti kiinni siitä, mihin uskomme, vaikka sillä on hintansa.

Täyteen liekkiin
Juhlien ohjelmaan kuuluu viime vuotiseen tapaan myös kaikki juhlijat samaan tilaisuuteen kokoava perhejumalanpalvelus. Muutoinkin Kokkolassa huolehditaan, että juhlilla viihtyvät myös lapset.
– Lähetystilaisuuden aikana järjestämme toiminnallisen Kids’ Action -tapahtuman kirkon pihalla. Kirkkomme on keskellä kaupungin sykettä. Haluamme näkyä rohkeasti myös ulospäin, Harri kertoo.
Juhlien monipuolinen ohjelma tulee sisältämään myös yllätyksiä, joista ei juhlakansaa luonnollisesti etukäteen tiedoteta.
– Kaikki juhlaohjelma palvelee sitä, että voisimme saada osaksemme rohkaisua sekä toisiltamme että Jumalalta.
Tähän liittyy juhlien teeman jälkimmäinen osa, liekki.
– Valitsimme juhlien tunnuslauseeksi Paavalin sanat Timoteukselle, joissa hän muistuttaa tätä puhaltamaan täyteen liekkiin Jumalan armolahjan. Paavali kirjoittaa, ettei Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä, ”vaan voiman, rakkauden ja terveen harkinnan hengen”. Siksi Herraa tai hänestä todistamista ei pidä hävetä. Jumala antaa voimaa vaivan kärsimiseen evankeliumin vuoksi.

Kesäjuhlien juhlaohjelma julkaistaan baptisti.fi-sivustolla huhtikuun aikana.

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Muita juttuja aiheesta

Kodin Ystävän paperiversion tilaaminen
Kodin Ystävän paperiversion tilaaminen

Kodin Ystävä -lehden paperiversion voivat tilata maksuttomasti kaikki viime vuonna rekisterimaksun maksaneet Suomen [Read More]

Kodin Ystävä muutosprosessissa – Kohti sähköistä tiedotusta
Kodin Ystävä muutosprosessissa – Kohti sähköistä tiedotusta

Suomen baptistikirkon tiedotus muuttuu asteittain sähköisiin alustoihin perustuvaksi. Kodin Ystävä ilmestyy [Read More]

Lasten hyväksikäyttötapauksia USA:n eteläosien baptistiseurakunnissa
Lasten hyväksikäyttötapauksia USA:n eteläosien baptistiseurakunnissa

Yhdysvalloissa katolista kirkkoa ravistellut seksuaalisen hyväksikäytön vyyhti laajentui koskemaan myös Eteläistä [Read More]

Uusi raamattuopisto käyntiin jo ensi syksynä
Uusi raamattuopisto käyntiin jo ensi syksynä

Tammikuun alkupuolella Kokkolassa perustettu Suomen Raamattuinstituutti -yhdistys alkaa pyörittää raamattuopistoa [Read More]

Archives