Suomen Baptistikirkko verkossa
sunnuntai 22. heinäkuuta 2018 14:10

Kristinuskon perusteet tutuiksi Seuriksella

Iisak Liukko

Seurakuntakoululeirillä perehdytään kristinuskon perusteiden lisäksi myös nuorena olemisen ja elämisen taitoihin.

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla järjestettiin Vaajakosken seurakunnan leirikeskuksessa Kesärannassa seurakuntakoulu eli tuttavallisemmin seuris. Seurakuntakoulu on Suomen Baptistikirkon vastine luterilaiselle rippikoululle ja se on tarkoitettu 14-16 vuotiaille nuorille. Leirillä opetetaan kristinuskon perusteita, paneudutaan nuorena olemisen ja elämisen kysymyksiin ja tutustutaan Raamattuun. Nuorille opetetaan myös seurakunnasta ja Suomen Baptistikirkosta.

Raamattutunneilla keskeinen sija Näin laajasta opetussuunnitelmasta johtuen tämänkin vuoden seurakuntakoulu oli hyvin opetuspainotteinen. Joka päivä oli opetusta neljän raamattutunnin verran. Iltapäivisin ja iltaisin ohjelma oli vähän vapaampi ja nuo hetket kuluivatkin mm. ulkopelien ja saunomisen parissa. Iltaisin kokoonnuttiin iltanuotiohetkeen, jossa leikkien ja laulujen lisäksi hiljennyttiin kuuntelemaan päivän opetuksiin liittyvä lyhyt puhe.

Seurakuntakoulun opettajina toimi Suomen Baptistikirkon seurakuntien työntekijöitä. Alkuviikon opetuksissa Mikko Sivonen paneutui erityisesti Raamatun sanomaan luomisesta, syntiinlankeemuksesta ja pelastuksesta. Jari Portaankorvan opetukset käsittelivät Jumalaa, kolminaisuutta ja baptistien historiaa. Iisak Liukko kävi omassa osuudessaan läpi, mitä merkitsee Jumalalle kuuliainen elämä, ja Markku Tiitisen opetuksissa käsiteltiin evankelointia sekä kristillistä näkemystä seurustelusta ja avioliitosta. Keskeistä kaikissa leirin raamattutunneissa oli se, että eri opetuksen osa-alueet pyrittiin sitomaan Raamatun suureen kertomukseen ja hahmottamaan, miten eri asiat liittyvät Raamatun kokonaisuuteen.

Yli puolet sai loppukokeista kiitettävän Leirin johtajina toimivat Jari Portaankorva ja Markku Tiitinen ja leirin kokonaisvahvuus oli noin 30 henkilöä, joista leiriläisiä oli 19. Viime vuosina karenikristityt ovat saaneet rikastuttaa Suomen Baptistikirkon toimintaa suuresti ja tälläkin leirillä yli puolet leiriläisistä ja isosista oli kareneja. Leiri ”huipentui” ainakin leiriläisten suuresti odottamaan kokeeseen perjantaina, jolloin testattiin, minkä verran viikon aikana oli opittu. Kaikki 19 leiriläistä saivat todistuksen seurakuntakoulun käymisestä ja yli puolet leiriläisistä selvitti kokeen kiitettävällä arvosanalla.

Dahhser & Julia

 

Miksi tulit seurikselle?

D: Halusin totta kai tulla tänne, koska täällä on raamattutunteja ja haluan oppia tuntemaan Raamattua. J: Äitini ehdotti tätä leiriä, että tulisin siskoni kanssa tänne oppimaan Raamatusta lisää.

 

Mitkä ovat päällimmäiset ajatukset leirista näin leirin loppupuolella?

D & J: Tosi mukava leiri! Ollaan opittu paljon uusia asioita.

 

Mikä on ollut mukavinta leirillä?

J: Iltapäivien vapaahetket ja iltanuotiohetket. D: Laulaminen ja Jumalan ylistäminen yhdessä on myös ollut mukavaa.

 

Mitä sanoisitte jollekin, joka miettii, että pitäisikö hänenkin tulla ensi kesänä seurikselle?

D: Jos on kiinnostunut uskonasioista ja on miettinyt niitä, niin kannattaa tulla tänne. Täällä opetetaan niitä asioita ja voi oppia paljon Raamatusta. (IL)

Previous Topic:

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Muita juttuja aiheesta

Miesten päivät Lähdekorvessa 24.–26.08. 2018 (pe–su)
Miesten päivät Lähdekorvessa 24.–26.08. 2018 (pe–su)

Evankeliumi on Jumalan voima Mikä on evankeliumi ja miten se tulisi kertoa tänä päivänä? Mukana päivillä Juhani [Read More]

Jalohaukat 2018 poikaleiri Lähdekorvessa 27.6-01.07
Jalohaukat 2018 poikaleiri Lähdekorvessa 27.6-01.07

  Jalohaukat nettisivut www.jalohaukat.fi   [Read More]

Vuoden 2018 toimintaa ja tapahtumia

SBK:n virallinen kevätkokous Vaajakoskella la 28.04 klo 11 (tulokahvit 10.30). Aktiivien päivä Vaajakoskella la [Read More]

Nuorten tapahtumat 2018

9.-11.2. Nuortenpäivät Kokkolassa 27.-29.4. Kevätleiri Kesärannassa Kesäjuhlien aikaan lauantaille mahdollisesti [Read More]

Suomen ekumeeninen neuvosto juhli sataa vuottaan

Hän yhdistää meidät Ekumeeninen World Alliance -liikkeen kansallistoimikunta perustettiin Suomeen vuonna 1917 [Read More]

Archives