Suomen Baptistikirkko verkossa
lauantai 24. elokuuta 2019 09:37

Tavoitteena hengellinen tasapaino

Euroopan baptistinaisten konferenssi pidettiin Tallinnassa.

Suomesta oli tavallista isompi ryhmä päivillä, vasemmalta: Eija Kuula, Margit Sinisalo, Anneli Lohikko, Hillervo Boberg, Sinikka Sivonen ja Susan Barfield.
EBWU:n nykyinen johtokunta, vasemmalta puheenjohtaja Livija Godina (Latvia), Margun Waren (Norja), Aniko Ujvari (Unkari), Wies Dijkstra-Spoelstra (Hollanti), Elisabeth Vegas (Romania) ja Margaret Brown (Skotlanti).

Lokakuun alkupuolella pidettiin Euroopan baptistinaisten (EBWU) järjestämä konferenssi Tallinnassa. Konferenssin teema oli hyvin ajankohtainen ja tärkeä: Hengellinen tasapaino. Raamattutunnit ja pienryhmät keskittyivät pohtimaan sen sisältöä ja soveltamista käytäntöön. Erityisesti pienryhmien kautta aihe konkretisoitui varmasti jokaiselle osallistujalla. Niiden aiheet olivat Kommunikointi, Depressio, Terve tasapaino työn ja perheen kesken sekä Elämän vaikeuksista selviäminen. Kukin osallistuja valitsi kaksi sellaista ryhmää, jotka tuntuivat itselle läheisimmiltä.

Päivien pitopaikka oli Tallinnan Olümpia hotelli, joka on erikoistunut konferensseihin ja kokouksiin tavallisen hotellitoiminnan lisäksi. Saimme olla täysihoidossa niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Mukavalta tuntui, että lähes koko konferenssi pidettiin saman katon alla, aivan Tallinnan vanhan kaupungin tuntumassa.

Varsinaista päivien antia lisäsi se, että saimme tavata naisia muista Euroopan maista ja kuulla heidän kertomuksiaan naisten työstä omissa baptistiyhdyskunnissaan. Lauantai-iltapäivänä oli halukkaille järjestetty mahdollisuus osallistua myös Viron baptistinaisten konferenssiin Tallinnan Olevisten kirkossa.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Muita juttuja aiheesta

Nuortenleiri siirtynyt elokuulle
Nuortenleiri siirtynyt elokuulle

Baptistikirkon kesän nuortenleiriä ei voitu useasta syystä johtuen järjestää suunnitellusti heinäkuun [Read More]

Naistenleiri 1.-4.8.
Naistenleiri 1.-4.8.

Naisten ja lasten leirillä syvennymme tänä vuonna toistemme rakentamisen tärkeään teemaan. Lue aiheesta lisää [Read More]

Miestenpäivät 23-25.8
Miestenpäivät 23-25.8

Miestenpäivät Lähdekorvessa 23-25.08 2019 Päivien aiheena avioliitto. Tervetuloa mukaan! Tarkemmat tiedot voit [Read More]

Kodin Ystävän paperiversion tilaaminen
Kodin Ystävän paperiversion tilaaminen

Kodin Ystävä -lehden paperiversion voivat tilata maksuttomasti kaikki viime vuonna rekisterimaksun maksaneet Suomen [Read More]

Kodin Ystävä muutosprosessissa – Kohti sähköistä tiedotusta
Kodin Ystävä muutosprosessissa – Kohti sähköistä tiedotusta

Suomen baptistikirkon tiedotus muuttuu asteittain sähköisiin alustoihin perustuvaksi. Kodin Ystävä ilmestyy [Read More]

Archives