Suomen Baptistikirkko verkossa
lauantai 24. elokuuta 2019 09:39

Uusi raamattuopisto käyntiin jo ensi syksynä

Tammikuun alkupuolella Kokkolassa perustettu Suomen Raamattuinstituutti -yhdistys alkaa pyörittää raamattuopistoa sen rehtoriksi valitun Pauli Rahkosen johdolla.

Suomen baptistikirkon, Baptistilähetyksen seurakuntien ja Kokkolan seudun baptistiseurakuntien välillä on tunnusteltu yhteisen raamattuopistotyön mahdollisuuksia jo jonkin aikaa.
‒ Tarve on noussut seurakuntien työntekijäpulasta. Muiden liikkeiden opistoissa kouluttautuvat työllistyvät usein toisaalle, totesi Turun baptistiseurakunnan pastori Pauli Rahkonen hanketta baptistikirkon syyskokouksessa esitellessään.
Myös baptistikirkon johtaja Jari Portaankorva kokee hankkeen tärkeänä.
‒ Seurakuntien tulevaisuuden kannalta on elintärkeää, että voimme löytää keskuudestamme työntekijöitä, joilla on kutsu palvella ja koulutuksen kautta tukea heidän työtään. Toivon raamattukouluyhteistyön johtavan myös syvempään yhteistyöhön ja veljesyhteyteen erilaisten baptistiseurakuntien kesken.

Uudessa raamattuopistossa panostetaan erityisesta kehittämään Raamatun itsenäisen tutkimisen taitoja. Myös hengellinen rakentuminen rukouksen kautta on merkittävässä osassa.

Edullista mutta tasokasta
Uuden raamattuopiston koulutus on vuoden mittainen.
‒ Opetus ei ole akateemista, eikä niinkään teologista. Painopiste on Raamatussa. Emme tarjoa sitä, mitä opiskelija saa kotiseurakunnassaan. Raamattutuntien sijaan opetamme, miten Raamattua voi tutkia itsenäisesti. Hengelliseen rakentumiseen rukouksen kautta varataan myös aikaa, Rahkonen kuvaili.
Opetusta suunnittelee opetuskollegio, jossa baptistikirkkoa edustavat Jari Portaankorva sekä Vaajakosken baptistiseurakunnan pastori Iisak Liukko. Opintoihin sisältyy muun muassa heprean ja kreikan kursseja sekä tunteja, joilla Raamatun tekstejä konkreettisesti tutkitaan. Myös kristinuskon historiaan, Raamatun maiden historiaan ja arkeologiaan sekä hengellisen työn eri työmuotoihin tutustutaan.
Opinnot voi suorittaa joko lähiopintoina Turussa tai etäopintoina Moodle-oppimisympäristöä hyödyntäen.
‒ Hinta pyritään pitämään maltillisena, mikä ei merkitse laadusta tinkimistä. Kreikkaa opettaa Raamatun alkukielten tuntijana ansioitunut Matti Liljeqvist. Kielten ja Raamatun maiden historian sekä arkeologian osalta opetus onkin akateemista tasoa ja voi antaa eväät jatko-opintoihin, Rahkonen totesi.

Kolme linjavaihtoehtoa
Opistossa voi suorittaa seurakuntatyön, evankelistalinjan tai lähetystyön opinnot. Evankelistaopintoihin ei liity kieliopintoja. Kaikki opinnot sisältävät harjoittelujakson seurakunnassa tai lähetyskentällä.
Työntekijäopintojen ohella opisto tarjoaa mahdollisuutta suorittaa yksittäisiä kursseja. Opistoväki tulee myös tekemään seurakuntavierailuja, joiden puitteissa voidaan järjestää seurakuntalaisille avoimia opintopäiviä.
Opiston hakuajasta ja -käytännöistä tiedotetaan tarkemmin kevään aikana.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Muita juttuja aiheesta

Nuortenleiri siirtynyt elokuulle
Nuortenleiri siirtynyt elokuulle

Baptistikirkon kesän nuortenleiriä ei voitu useasta syystä johtuen järjestää suunnitellusti heinäkuun [Read More]

Naistenleiri 1.-4.8.
Naistenleiri 1.-4.8.

Naisten ja lasten leirillä syvennymme tänä vuonna toistemme rakentamisen tärkeään teemaan. Lue aiheesta lisää [Read More]

Miestenpäivät 23-25.8
Miestenpäivät 23-25.8

Miestenpäivät Lähdekorvessa 23-25.08 2019 Päivien aiheena avioliitto. Tervetuloa mukaan! Tarkemmat tiedot voit [Read More]

Kodin Ystävän paperiversion tilaaminen
Kodin Ystävän paperiversion tilaaminen

Kodin Ystävä -lehden paperiversion voivat tilata maksuttomasti kaikki viime vuonna rekisterimaksun maksaneet Suomen [Read More]

Kodin Ystävä muutosprosessissa – Kohti sähköistä tiedotusta
Kodin Ystävä muutosprosessissa – Kohti sähköistä tiedotusta

Suomen baptistikirkon tiedotus muuttuu asteittain sähköisiin alustoihin perustuvaksi. Kodin Ystävä ilmestyy [Read More]

Archives