Suomen Baptistikirkko verkossa
torstai 20. tammikuuta 2022 19:52

Rekisteröinti helpottaa koulujen työtä Sierra Leonessa

Sierra Leonen baptistikirkko perustaa ja ylläpitää kouluja sosiaalityönsä kautta. Sen 46 alakoulusta vain 30 on valtion virallistama asema.

Koulujen rekisteröimisprosessi avataan Sierra Leonessa joka viides vuosi. Maan baptistikirkko on hakenut parhaillaan käynnissä olevassa rekisteröinnissä virallistamista 12 alakoulun ja yhden yläkoulun osalta. Neljällä jäljelle jäävällä alakoululla ei ole omaa koulurakennusta, joten niiden rekisteröinti lykkääntyy. Kuudentoista baptistikirkon ylläpitämän yläkoulun kahdesta vielä rekisteröimättömästä koulusta toisen rekisteröinti lykkääntyy niin ikään koulurakennuksen puuttuessa.

Virallistamisen myötä koulujen opettajat alkavat saada palkkaa valtiolta, mikäli ovat päteviä. Tästä johtuen pätevät opettajat kaikkoavat rekisteröimättömiltä kouluilta. Onkin tavallista, että rekisteröimättömässä koulussa vain johtaja on pätevä opettaja.

Rekisteröidyt koulut saavat valtiolta myös pientä avustusta toimintaansa. Sen voi käyttää kalustoon tai koulutarvikkeisiin.

Lahjoitus Suomesta

Suomen baptistikirkko on hiljattain tukenut Sierra Leonen baptistikirkon 12 alakoulun ja yhden yläkoulun rekisteröitymisprosessia tekemällä 2000 euron lahjoituksen kehitysyhteistyövaroistaan. Paikallisen kirkkokunnan maksettavaksi jää näin ollen vielä noin viidesosa rekisteröintimaksuista.

Kyseinen avustus on pitkäjänteisesti tekemämme kehitysyhteistyön näkökulmasta järkevä sijoitus, sillä valtion palkkaa nauttivien opettajien määrän kasvaessa myös epäpäteville opettajille ohjattavan riisiavustuksen tarve vähenee pitkällä aikajänteellä. Rekisteröinnin kautta vahvistetaan myös henkilökunnan pätevyyttä. Valtion avustuksen turvin koulut kykenevät lisäksi vastaamaan itsenäisemmin tarvike- ja kalustohankinnoistaan. Baptistikirkon ja ulkoministeriön yhteishankkeissa tuettiin aikanaan kouluja muun muassa juuri kalustustarpeiden suhteen.

Baptistikirkon halu perustaa ja ylläpitää omia kouluja avaa mahdollisuuden tarjota sierraleonelaislapsille paremmat eväät elämään ja pitää evankeliumia esillä. Tuki koulutyölle on äärimmäisen tärkeää. Voit olla mukana sekä rukoillen että ohjaamalla rahalahjasi Suomen Baptistikirkon kehy-tilille: FI33 1581 3000 1150 70. Mikäli haluat tukea yleisesti työtä Sierra Leonessa sekä Euroopan Baptistiliiton maailmanlaajaa lähetystyötä, käytä viitettä 201715. Mikäli haluat osoittaa rahalahjasi palkkaa saamattomien opettajien riisiavustukseen, käytä viitettä 20200. Kiitos uskollisille lahjoittajille!

Rukoile Sierra Leonen puolesta!

  • Rukoillaan Sierra Leonen baptistikirkon koulujen rekisteröintihankkeen puolesta. Pyydetään erityisesti, että sen seuraukset todella näkyisivät koulutyössä. Rukoillaan, että valtion lupaukset raha-avustuksista toteutuvat ja auttavat täten myös köyhää kirkkokuntaa. Rukoillaan, että kouluihin saadaan koulutettuja opettajia, mikä nostaa koulutyön laatua.
  • Sierra Leonen baptistikirkko valmistelee pääsiäisviikolla toteutettavia lapsityöntekijöiden koulutuspäiviä. Viime vuonna Raili Huhtala oli suunnittelussa mukana, mutta koronapandemia esti tuolloin koulutusten toteutumisen. Rukoillaan, että niin ei käy nyt.
  • Sierra Leonen baptistikirkoissa käy valtava määrä lapsia. Rukoillaan, että evankeliumi olisi heille niissä tarjolla lapsen tarpeisiin soveltuvalla tavalla, lohduttavasti ja lempeästi.
  • Kiitetään siitä, että koronapandemiasta on toistaiseksi selvitty Sierra Leonessa ja useimmissa Afrikan maissa verrattain pienin vaurioin.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Muita juttuja aiheesta

Kastejuhlia
Kastejuhlia

Muurolassa (Rovaniemi) järjestettiin 27.06 kastejuhla. Yhdeksän nuorta kastettiin Kemijoen rannassa. Paikalle oli [Read More]

Rukoillaan karenien puolesta Myanmarin vaikeutuvassa tilanteessa
Rukoillaan karenien puolesta Myanmarin vaikeutuvassa tilanteessa

Thaimaan ja Myanmarin rajalle on kehkeytymässä humanitaarinen katasrtofi. Suomessa asuva Myanmarin kareniyhteisö on [Read More]

Karenit joutuneet hyökkäysten kohteeksi Myanmarissa

Myanmarissa asuvat karenit ovat joutuneet hyökkäyksen kohteeksi. Tulitaistelun vuoksi karenien asuinalueelta on [Read More]

Ei ne työt, vaan tekemättömät työt
Ei ne työt, vaan tekemättömät työt

Työ itsessään ei ole kirous. Mikäli siitä tulee elämämme tarkoitus tai arvomme mitta, suhteemme työhön, [Read More]

Archives