Suomen Baptistikirkko verkossa
keskiviikkko 23. syyskuuta 2020 05:13

Kahteen baptistikirkkoon hyökätty Egyptissä

Kaksi baptistikirkkoa on kärsinyt tuhoja Egyptin levottomuuksissa, kertoo Mounir Malamity, Kairon Ensimmäisen Baptistiseurakunnan pastori. Hyökkäyksen kohteiksi ovat joutuneet El Minyan baptistikirkko ja ja Beni Mazarin baptistikirkko, joista jälkimmäisen ulkopuoliset kristilliset tunnukset tuhottiin, sen kappeli poltettiin ja pyhäkoluluokka ja toimisto tuhottiin. Rakennuksessa asunut pastori pääsi kuitenkin pakenemaan perheineen paikalta vahingoittumattomina.
–Vihaa, tappamista, verta… näitä sanoja kuulemem päivittäin Egyptissä, Malamity kuvailee. Hyökkäyksiltä eivät ole säästyneet poliisilaitokset eivätkä armeijan lomakuljetukset.
–Viattomia ihmisiä surmataan ja protestoijia kuolee suuria määriä. Ulkonaliikkumiskielto pakottaa ihmiset pysymään kodeissaan ja pelko vallitsee joka puolella.
EBF:n pääsihteeri Tony Peck kutsuu kaikkia jäsenyhdyskuntia rukoukseen Egyptin ja alueen seurakuntien puolesta.
–Olemme kaikki kauhistuneet väkivallan laajuutta ja kuolleiden määrää, kun armeija on pyrkinyt puhdistamaan kadut Muslimiveljeskunnan kannattajista. Samaan aikaan saamme kuulla Kairosta, miten yli 40 kirkkoa on joutunut hyökkäyksen kohteeksi ja tullut poltetuksi, kun kristittyjen on oletettu olevan armeijan puolella. Kristittyjen johtajat ovat kuitenkin puhuneet väkivallan nopean ja rauhanomaisen loppumisen puolesta ja ovat pyrkineet yhdistymään niihin tahoihin, jotka haluavat nähdä maansa paikkan, jossa eriuskoiset ja -mieliset ihmiset voivat asua rauhassa rinnakkain.

Suomen Baptistikirkon lähetyssihteeri Anneli Lohikko toivookin, että seurakunnat ottaisivat Egyptin tilanteen esille rukousaiheena jo tulevan sunnuntain jumalanpalveluksissa.

Pyhän Yrjön Koptikirkko joutui tuhopolton kohteeksi Sohagissa, Egyptissä. Pyhän Yrjön Koptikirkko joutui tuhopolton kohteeksi Sohagissa, Egyptissä.
Related Tags: , , , ,

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Muita juttuja aiheesta

Liity Baptistikirkon postitulistalle tai tilaa maksuton Kodin Ystävä
Liity Baptistikirkon postitulistalle tai tilaa maksuton Kodin Ystävä

Mikäli haluat vastaanottaa sähköpostiisi tietoa Baptistikirkon toiminnasta, anna meille nimesi ja [Read More]

Reformaation vainottu kolmas haara Anabaptismi nosti esiin vapaakristilliset opit
Reformaation vainottu kolmas haara Anabaptismi nosti esiin vapaakristilliset opit

Anneli Lohikko Reformaation 500-vuotisjuhlavuosi on nostanut Lutheria monipuolisesti esiin, ja syystä. Yhtä aikaa [Read More]

Vain kuolema tuo elämän
Vain kuolema tuo elämän

Mikko Sivonen Vaikein, epämuodikkain mutta vapauttavin totuus maailmassa on että elämään mennään vain kuoleman [Read More]

Raamatun merkitystä korostettu reformaatiosta lähtien
Raamatun merkitystä korostettu reformaatiosta lähtien

Tänä vuonna vietämme reformaation 500-vuotisjuhlaa. Lutherin kuuluisat 95 teesiä anekauppaa vastaan sijoittuvat [Read More]

Jeesus-lapsi Egyptissä
Jeesus-lapsi Egyptissä

JOULUSAARNA Meidän mielissämme on usein postikorttimainen kuva joulusta, johon kuuluu Jeesus-lapsi Marian sylissä [Read More]

Archives