Suomen Baptistikirkko verkossa
torstai 20. tammikuuta 2022 18:56

Toistaiseksi Raili Huhtalan työ jatkuu Sierra Leonessa

Työjaksolla Sierra Leonessa parhaillaan oleva Suomen baptistikirkon ja Euroopan baptistien lähetysliiton lähetti Raili Huhtala päätti pysyä maassa koronapandemiasta huolimatta. Päätöksellä on myös lähetysliiton hyväksyntä.

“Maailmantilanteesta johtuen ohjelmaani tulee pakostakin muutoksia. Ystäväni eivät voineet tulla luokseni suunnitellusti vierailemaan, enkä saanut tänne kolmatta laukkuani. Siellä olisi ollut suurin osa Nonkoban klinikan lahjoista ja lisäksi tarvikkeita toiseen käsityöpajaan ja pyhäkoulun opettajien pajaan. Soveltaen mennään eteenpäin”, kirjoittaa Raili kirjeessään.

Rajat suljettu

Raili kertoo joutuvansa rajoittamaan matkustamistaan Sierra Leonen sisällä. Maan rajat on myös suljettu hiljattain 90 päiväksi.

“Se pysähdytti minunkin ajatukseni, vaikka korona ei ole vielä maahan tullutkaan. Ebolan kokemusten perusteella täällä varustaudutaan hyvin käsien pesulla ja desinfioimisella. Toistaiseksi 100 hengen kokoontumiset on peruutettu, mutta ei vielä jumalanpalveluksia. Kättelyt on kielletty. Yritän olla mahdollisimman varovainen.”

Toukokuussa kotiin?

Railin paluulento on toistaiseksi merkitty toukokuulle. Hän toivoo pääsevänsä palaamaan tuolloin. Päätös jäädä toistaiseksi oli siinä mielessä helppo, ettei paluu Euroopan kautta epävarmana jatkolennoista vaikuttanut riskittömältä suunnitelmalta.

“En halua olla tyhmän rohkea. Onko niin, että juuri nyt minua tarvitaan täällä lähetystyöntekijänä. Päätöksestäni ollaan täällä selvästi ilahtuneita.”

Raili kertoo, että Sierra Leonessa rukoillaan koronatilanteen vuoksi paljon. Maassa ei ole vielä tartuntoja.

“Jospa Jumala haluaa näyttää maailmalle, että Afrikka pelastuu uskonsa ansiosta tästä ahdingosta!” Raili pohtii.

Railin kuulumisia voi seurata Sydänääniä Sierra Leonesta -blogista. Uusin postaus kertoo hiljattaisesta antoisaksi osoittautuneesta vierailusta Kassirien alueelle.

Muita juttuja aiheesta

Sama taivas, sama maa – molemminpuolista yhteyttä Sierra Leoneen
Sama taivas, sama maa – molemminpuolista yhteyttä Sierra Leoneen

Suomen baptistikirkko ja baptistinaiset ovat saaneet antaa kevään aikana tukensa niin Sierra Leonen baptistikirkon [Read More]

Rekisteröinti helpottaa koulujen työtä Sierra Leonessa
Rekisteröinti helpottaa koulujen työtä Sierra Leonessa

Sierra Leonen baptistikirkko perustaa ja ylläpitää kouluja sosiaalityönsä kautta. Sen 46 alakoulusta vain 30 on [Read More]

Koulutuskoordinointia & kotihaaveita Sierra Leonessa
Koulutuskoordinointia & kotihaaveita Sierra Leonessa

Jinnah Kampbell on EBMI-lähetti omassa kotimaassaan Jinnah sai baptistikirkolta aikanaan stipendin [Read More]

Raili Huhtala palannut Suomeen
Raili Huhtala palannut Suomeen

Raili Huhtala palasi maanantaina Sierra Leonesta Suomeen ulkoministeriön järjestämällä evakuointilennolla. Suomen [Read More]

Archives