Suomen Baptistikirkko verkossa
tiistai 30. maaliskuuta 2020 00:29

Raili Huhtala pysyy Sierra Leonessa

Työjaksolla Sierra Leonessa parhaillaan oleva Suomen baptistikirkon ja Euroopan baptistien lähetysliiton lähetti Raili Huhtala päätti pysyä maassa koronapandemiasta huolimatta. Päätöksellä on myös lähetysliiton hyväksyntä.

“Maailmantilanteesta johtuen ohjelmaani tulee pakostakin muutoksia. Ystäväni eivät voineet tulla luokseni suunnitellusti vierailemaan, enkä saanut tänne kolmatta laukkuani. Siellä olisi ollut suurin osa Nonkoban klinikan lahjoista ja lisäksi tarvikkeita toiseen käsityöpajaan ja pyhäkoulun opettajien pajaan. Soveltaen mennään eteenpäin”, kirjoittaa Raili kirjeessään.

Rajat suljettu

Raili kertoo joutuvansa rajoittamaan matkustamistaan Sierra Leonen sisällä. Maan rajat on myös suljettu hiljattain 90 päiväksi.

“Se pysähdytti minunkin ajatukseni, vaikka korona ei ole vielä maahan tullutkaan. Ebolan kokemusten perusteella täällä varustaudutaan hyvin käsien pesulla ja desinfioimisella. Toistaiseksi 100 hengen kokoontumiset on peruutettu, mutta ei vielä jumalanpalveluksia. Kättelyt on kielletty. Yritän olla mahdollisimman varovainen.”

Toukokuussa kotiin?

Railin paluulento on toistaiseksi merkitty toukokuulle. Hän toivoo pääsevänsä palaamaan tuolloin. Päätös jäädä toistaiseksi oli siinä mielessä helppo, ettei paluu Euroopan kautta epävarmana jatkolennoista vaikuttanut riskittömältä suunnitelmalta.

“En halua olla tyhmän rohkea. Onko niin, että juuri nyt minua tarvitaan täällä lähetystyöntekijänä. Päätöksestäni ollaan täällä selvästi ilahtuneita.”

Raili kertoo, että Sierra Leonessa rukoillaan koronatilanteen vuoksi paljon. Maassa ei ole vielä tartuntoja.

“Jospa Jumala haluaa näyttää maailmalle, että Afrikka pelastuu uskonsa ansiosta tästä ahdingosta!” Raili pohtii.

Railin kuulumisia voi seurata Sydänääniä Sierra Leonesta -blogista. Uusin postaus kertoo hiljattaisesta antoisaksi osoittautuneesta vierailusta Kassirien alueelle.

Muita juttuja aiheesta

Raili Huhtala jälleen Sierra Leonessa
Raili Huhtala jälleen Sierra Leonessa

Tuttuun asuntoonsa Sierra Leonessa jälleen asettuneen Railin nelikuukautinen työjakso on alkanut konferenssin ja [Read More]

Sierra Leonen hanke 2020
Sierra Leonen hanke 2020

SIERRA LEONEN KOULUTYÖN TULOKSIA Onnistuneet kouluprojektit vuosina 2002-2018 Olemme tukeneet Sierra Leonen [Read More]

Uskovien määrä kasvaa Turkissa
Uskovien määrä kasvaa Turkissa

Turkki on yksi kristinuskon kehdoista; Paavali teki lähetysmatkoja alueelle, jossa myös Ilmestyskirjan seitsemän [Read More]

Raamatunkäännöstyössä komien parissa
Raamatunkäännöstyössä komien parissa

Teksti Anneli Lohikko Kuvat RKI/Anne Kuosmanen Anne Kuosmanen (50) tekee kutsumustyötään. Pastori-isän tyttärenä [Read More]

Archives