Suomen Baptistikirkko verkossa
sunnuntai 23. helmikuuta 2020 12:59

Baptistikirkon naistenpäivät kolmatta kertaa Orivedellä

Rohkaise minua, Henki

 

Reilut kuusikymmentä eri ikäistä baptistinaista eri puolelta Suomea kokoontui syyskuun 23.–24. päiväksi Suomen Lähetysseuran kurssikeskukseen.

Päivien ohjelmasta vastasivat Kokkolan baptistiseurakunnan naiset Gunilla Koposen johdolla. Gunilla kertoo leirin teeman nousseen henkilökohtaisesta kokemuksesta.

– Kävelin alkukesästä rannalla kysellen Jumalalta, mitä seuraavaksi. Sisältäni nousivat sanat ”Rohkaise minua!” Seuraavana päivänä minua pyydettiin mukaan telttakokouksiin Pohjanmaalle. Koin sen Jumalan rohkaisuna. Hän on rohkaiseva.

Kipuja ja kuulemista

Rohkaisua naistenpäivillä mukana olleet kokivatkin, sillä päivien hengellinen anti oli runsas raamattutunteineen ja todistuksineen. Monet avasivat rohkeasti kipupisteitään, mutta myös kokemuksia Jumalan avusta. Ylistykselle ja rukouksellekin oli varattu paljon aikaa.

– Oli hienoa nähdä, miten monet uskalsivat tuoda vaikeita asioita esiin ja ne saatiin viedä yhdessä Jumalan eteen. Tarve tulla nähdyksi ja kuulluksi tuli kohdatuksi.

Rohkaiseva yhteys

Naistenpäivistä teki erityisen se, että Anneli Lohikko palveli raamatunopettajana viimeistä kertaa baptistikirkon työntekijänä. Päätöstilaisuuden kukituksessa tosin esitettiin toivomus, ettei Annelin panos ja läsnäolo pääty. Anneli kiitti naisia yhteisistä vuosista iloiten siitä, ettei naisten välillä ole ollut ongelmia ja ristiriitoja.

– Naistentyö on ainoa hengellinen tehtävä, johon minut on siunattu. Se on ollut todella tärkeä asia, Anneli totesi.

Päivät päätyivät halauksiin ja kauniisiin sanoihin, aitoihin osoituksiin siitä, mitä naisten ja Pyhän Hengen läsnäolo yhdessä synnyttävät. Henki rohkaisee sekä suoraan että toisten ihmisten kautta.

Maija Latvala

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Muita juttuja aiheesta

181-rukouspäivä haastoi evankelioimaan
181-rukouspäivä haastoi evankelioimaan

Kristityt johtajat, pastorit ja vaikuttajat eri kirkkokunnista ja yhteiskunnan osa-alueilta ympäri Suomea kokoontuivat [Read More]

Naisten kevätkokoontuminen 7.3.
Naisten kevätkokoontuminen 7.3.

Suomen baptistinaiset kokoontuvat yhteen kohtaamaan toisiaan ja Jumalaa, virkistymään sekä suunnittelemaan kuluvan [Read More]

Sierra  Leone projektin rahankeräyslupa 2019-2021 ja tilinumero
Sierra Leone projektin rahankeräyslupa 2019-2021 ja tilinumero

Raili Huhtala lähtee tammikuussa 2020 Sierra Leoneen uuteen kouluprojektiin. TILI JA KERÄYSLUPA Kehitysyhteistyön [Read More]

KANNANOTTO USKONNON- JA SANANVAPAUDEN PUOLESTA

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on määrännyt esitutkinnan kansanedustaja Päivi Räsäsen kirjoituksesta [Read More]

Rekisterimaksun maksaminen/lehden tilaus

Suomen baptistikirkon täysi-ikäisiä jäseniä koskevan rekisterimaksun suorittaminen kuluvan vuoden osalta on [Read More]

Archives