Suomen Baptistikirkko verkossa
tiistai 25. helmikuuta 2020 23:30

Kodin Ystävä muutosprosessissa – Kohti sähköistä tiedotusta

Suomen baptistikirkon tiedotus muuttuu asteittain sähköisiin alustoihin perustuvaksi. Kodin Ystävä ilmestyy alkuvaiheessa sekä paperi- että digilehtenä.

Kirkkokunnan syyskokous päätti olla jatkamatta yhteistyösopimusta Aikamedian kanssa, vaikka sen tarjoamiin palveluihin ollaan oltu tyytyväisiä. Yhteistyön päättyminen liittyy haluun vähentää tiedotustyön kustannuksia.

Sähköinen lehti

Kodin Ystävä ilmestyy jatkossa kuusi kertaa vuodessa A4-kokoisena ja 24-sivuisena. Huhtikuun numerosta alkaen lehti ilmestyy ensisijaisesti sähköisessä pdf-muodossa, joka on identtinen pyynnöstä yhä postitettavan paperilehden kanssa. Se toimitetaan sähköpostilla ilmaiseksi kaikille osoitteensa ilmoittaville. Suomen baptistikirkon jäsenyys ei ole sähköisen lehden vastaanottamisen edellytys.

Uusi sähköinen palvelu

Kuluvan vuoden aikana baptistikirkon ja sen seurakuntien tiedotustarpeita täyttämään avataan uusi sähköinen palvelu, jonka kehittäminen on aloitettu. Se mahdollistaa aineiston tilaamisen omaan älylaitteeseen reaaliaikaisesti sen ilmestyessä. Käyttäjän voi myös profiloida vastaanottamaansa aineistoa siten, että se koskee nimenomaan aihepiirejä, jotka häntä kiinnostavat. Palvelussa on mahdollista julkaista tekstien lisäksi myös esimerkiksi saarnoja ja opetuksia audio- tai videomuodossa.

Palvelun kehittämistä jatketaan tulevina vuosina saatujen kokemusten perusteella. Pitkällä tähtäimellä se korvaa perinteisen, yhdeksi kokonaisuudeksi taitetun lehden.

Panostus lapsiin ja nuoriin

Tiedotuskustannusten pienentyessä mahdollistuu varojen käyttäminen lapsi- ja nuorisotyötä kirkkokuntatasolla koordinoivan henkilön palkkaamiseen. Tehtävää on vuoden 2019 alusta alkaen hoitanut Maija Latvala, jonka kirkkokuntakokous päätti palkata täysiaikaiseksi baptistikirkon työntekijäksi. Maijan tehtävänä on kartoittaa seurakuntien lapsi- ja nuorisotyön tilannetta ja tarpeita, sekä etsiä yhteistyössä ratkaisuja siihen, millä tavoin kirkkokunta voi tukea yksittäisen seurakunnan lapsi- ja nuorisotyötä.

Anna digilehdelle mahdollisuus!

  • sen tilaajana saat lehden hieman aikaisemmin
  • sen voi tilata veloituksetta jokaiselle perheenjäsenelle
  • se ei huku ja on helppo arkistoida
  • se kulkee helposti mukana liikennevälineissä ja odotustiloissa
  • sitä voi suurentaa lukemisen helpottamiseksi
  • sen voi lähettää helposti eteenpäin ystävälle
  • se säästää sekä luontoa että kirkkokunnan varoja

MAKSUTTOMAN DIGILEHDEN VOIT TILATA TÄÄLTÄ.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Muita juttuja aiheesta

Naisten kevätkokoontuminen 7.3.
Naisten kevätkokoontuminen 7.3.

Suomen baptistinaiset kokoontuvat yhteen kohtaamaan toisiaan ja Jumalaa, virkistymään sekä suunnittelemaan kuluvan [Read More]

Rekisterimaksun maksaminen/lehden tilaus

Suomen baptistikirkon täysi-ikäisiä jäseniä koskevan rekisterimaksun suorittaminen kuluvan vuoden osalta on [Read More]

Kodin Ystävän paperiversion tilaaminen
Kodin Ystävän paperiversion tilaaminen

Kodin Ystävä -lehden paperiversion voivat tilata maksuttomasti kaikki viime vuonna rekisterimaksun maksaneet Suomen [Read More]

Miesten päivät Lähdekorvessa 26-28.08 (pe-su)

Osoite: Korteniementie 77. Kuru Ohjelmassa Raamatun opetusta, rukousta, saunomista ja jalkapalloa ym. Mukana: Marko [Read More]

Archives