Suomen Baptistikirkko verkossa
torstai 20. tammikuuta 2022 18:07

Koronaohjeistus baptistiseurakuntiin

Baptistikirkon hallitus on toimittanut kirkkokunnan seurakuntiin koronapandemiatilanteeseen liittyvän ohjeistuksen, jossa seurakuntien vastuullisisa kehotetaan seuraamaan ja noudattamaan Suomen hallituksen sekä viranomaisten ohjeita ja määräyksiä. Näin voidaan vaikuttaa epidemian hitaampaan kehittymiseen ja varmistaa, että jokainen tehohoitoa tarvitseva tulee hoitoa myös saamaan.

Seurakunnissa tapahtuvan arvioinnin ja harkinnan pohjalta sovellettavaksi aiotuissa ohjeissa suositellaan muun muassa, etteivät sairaat, ikäihmiset ja henkilöt, joilla on perussairaus, osallituisi seurakunnan tilaisuuksiin. Hygieniasta tulee huolehtia entistä tarkemmin ja lähikontakteja välttää kokonaan. Kolehdin keräämisen sijaan olisi hyvä kannustaa ihmisiä lahjoittamaan varoja seurakunnalle tilisiirtona.

Seurakuntiin on toimitettu myös seurakuntalaisille suunnatut ohjeet, jotka perustuvat viranomaistenkin antamiin yleisohjeisiin. Ohjeet ovat seuraavat:

  • Jos olet sairas (esim. yskä, nuha, kuume yms.), perussairas (esim. sydäntauti, astma, diabetes) tai ollut hiljattain kontaktissa päänsärystä, kuumeesta, yskästä yms. kärsineeseen (ilman, että koronatartunta poissuljettu), älä osallistu seurakuntasi tilaisuuksiin.
  • Noudata seurakuntasi suosittamaa osallistuvien ikärajaa.
  • Pese kädet huolella, saippuaa käyttäen ennen lähtö seurakuntasi tiloihin ja paikanpäälle saavuttuasi.
  • Älä koskettele kasvojasi, yski ja aivasta kainaloon.
  • Älä kättele tai halaa seurakunnan tilaisuuksissa.
  • Älä käytä puhelinta wc-tiloissa ja pyri puhdistamaan se pari kertaa viikossa (välineinä mikrokuituliina ja desinfioiva, kertakäyttöinen puhdistusliina).
  • Vältä puhelimen turhaa koskettelua. Puhdista kädet, mikäli lainaat toisen henkilön puhelinta.
  • Jos voit, anna rahalahjasi seurakunnalle käteisen sijaan tilisiirtona.Muita juttuja aiheesta

Kiitospäivä 14.08. on peruuntunut

Kiitospäivä Lähdekorvessa on peruttu Pirkanmaan pahentuneen koronatilanteen tähden. [Read More]

Leirejä nuorille!
Leirejä nuorille!

Loppukesän aikana nuorille ja varhaisnuorille on tarjolla kaksikin eri leiriä. Niistä ensimmäisenä järjestetään [Read More]

Ilmoittaudu mukaan naistenleirille
Ilmoittaudu mukaan naistenleirille

Suomen baptistinaisten perinteinen leiri voidaan kahden vuoden tauon jälkeen jälleen järjestää 22.-25. [Read More]

Kesäjuhlalähetykset 18.-20.6. – tule mukaan tästä!
Kesäjuhlalähetykset 18.-20.6. – tule mukaan tästä!

Tervetuloa mukaan seuraamaan baptistikirkon kesäjuhlalähetyksiä. Perjantain 18.6. musiikki-iltaa pääset katsomaan [Read More]

Kesän tapahtumia
Kesän tapahtumia

Suomen baptistikirkko järjestää kesäkuun nettikesäjuhlien lisäksi kesän kuluessa myös naistenleirin, nuorten ja [Read More]

Archives