Suomen Baptistikirkko verkossa
sunnuntai 23. helmikuuta 2020 13:17

Kristinuskon perusteet tutuiksi Seuriksella

Iisak Liukko

Seurakuntakoululeirillä perehdytään kristinuskon perusteiden lisäksi myös nuorena olemisen ja elämisen taitoihin.

Kesäkuun ensimmäisellä viikolla järjestettiin Vaajakosken seurakunnan leirikeskuksessa Kesärannassa seurakuntakoulu eli tuttavallisemmin seuris. Seurakuntakoulu on Suomen Baptistikirkon vastine luterilaiselle rippikoululle ja se on tarkoitettu 14-16 vuotiaille nuorille. Leirillä opetetaan kristinuskon perusteita, paneudutaan nuorena olemisen ja elämisen kysymyksiin ja tutustutaan Raamattuun. Nuorille opetetaan myös seurakunnasta ja Suomen Baptistikirkosta.

Raamattutunneilla keskeinen sija Näin laajasta opetussuunnitelmasta johtuen tämänkin vuoden seurakuntakoulu oli hyvin opetuspainotteinen. Joka päivä oli opetusta neljän raamattutunnin verran. Iltapäivisin ja iltaisin ohjelma oli vähän vapaampi ja nuo hetket kuluivatkin mm. ulkopelien ja saunomisen parissa. Iltaisin kokoonnuttiin iltanuotiohetkeen, jossa leikkien ja laulujen lisäksi hiljennyttiin kuuntelemaan päivän opetuksiin liittyvä lyhyt puhe.

Seurakuntakoulun opettajina toimi Suomen Baptistikirkon seurakuntien työntekijöitä. Alkuviikon opetuksissa Mikko Sivonen paneutui erityisesti Raamatun sanomaan luomisesta, syntiinlankeemuksesta ja pelastuksesta. Jari Portaankorvan opetukset käsittelivät Jumalaa, kolminaisuutta ja baptistien historiaa. Iisak Liukko kävi omassa osuudessaan läpi, mitä merkitsee Jumalalle kuuliainen elämä, ja Markku Tiitisen opetuksissa käsiteltiin evankelointia sekä kristillistä näkemystä seurustelusta ja avioliitosta. Keskeistä kaikissa leirin raamattutunneissa oli se, että eri opetuksen osa-alueet pyrittiin sitomaan Raamatun suureen kertomukseen ja hahmottamaan, miten eri asiat liittyvät Raamatun kokonaisuuteen.

Yli puolet sai loppukokeista kiitettävän Leirin johtajina toimivat Jari Portaankorva ja Markku Tiitinen ja leirin kokonaisvahvuus oli noin 30 henkilöä, joista leiriläisiä oli 19. Viime vuosina karenikristityt ovat saaneet rikastuttaa Suomen Baptistikirkon toimintaa suuresti ja tälläkin leirillä yli puolet leiriläisistä ja isosista oli kareneja. Leiri ”huipentui” ainakin leiriläisten suuresti odottamaan kokeeseen perjantaina, jolloin testattiin, minkä verran viikon aikana oli opittu. Kaikki 19 leiriläistä saivat todistuksen seurakuntakoulun käymisestä ja yli puolet leiriläisistä selvitti kokeen kiitettävällä arvosanalla.

Dahhser & Julia

 

Miksi tulit seurikselle?

D: Halusin totta kai tulla tänne, koska täällä on raamattutunteja ja haluan oppia tuntemaan Raamattua. J: Äitini ehdotti tätä leiriä, että tulisin siskoni kanssa tänne oppimaan Raamatusta lisää.

 

Mitkä ovat päällimmäiset ajatukset leirista näin leirin loppupuolella?

D & J: Tosi mukava leiri! Ollaan opittu paljon uusia asioita.

 

Mikä on ollut mukavinta leirillä?

J: Iltapäivien vapaahetket ja iltanuotiohetket. D: Laulaminen ja Jumalan ylistäminen yhdessä on myös ollut mukavaa.

 

Mitä sanoisitte jollekin, joka miettii, että pitäisikö hänenkin tulla ensi kesänä seurikselle?

D: Jos on kiinnostunut uskonasioista ja on miettinyt niitä, niin kannattaa tulla tänne. Täällä opetetaan niitä asioita ja voi oppia paljon Raamatusta. (IL)

Previous Topic:

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Muita juttuja aiheesta

181-rukouspäivä haastoi evankelioimaan
181-rukouspäivä haastoi evankelioimaan

Kristityt johtajat, pastorit ja vaikuttajat eri kirkkokunnista ja yhteiskunnan osa-alueilta ympäri Suomea kokoontuivat [Read More]

Naisten kevätkokoontuminen 7.3.
Naisten kevätkokoontuminen 7.3.

Suomen baptistinaiset kokoontuvat yhteen kohtaamaan toisiaan ja Jumalaa, virkistymään sekä suunnittelemaan kuluvan [Read More]

Sierra  Leone projektin rahankeräyslupa 2019-2021 ja tilinumero
Sierra Leone projektin rahankeräyslupa 2019-2021 ja tilinumero

Raili Huhtala lähtee tammikuussa 2020 Sierra Leoneen uuteen kouluprojektiin. TILI JA KERÄYSLUPA Kehitysyhteistyön [Read More]

KANNANOTTO USKONNON- JA SANANVAPAUDEN PUOLESTA

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on määrännyt esitutkinnan kansanedustaja Päivi Räsäsen kirjoituksesta [Read More]

Rekisterimaksun maksaminen/lehden tilaus

Suomen baptistikirkon täysi-ikäisiä jäseniä koskevan rekisterimaksun suorittaminen kuluvan vuoden osalta on [Read More]

Archives