Suomen Baptistikirkko verkossa
torstai 09. heinäkuuta 2020 06:05

Seurakuntien kokoontumiset tauolle

Suomen baptistikirkon hallitus on ohjeistanut kirkkokunnan seurakuntia noudattamaan valtioneuvoston suositusta, ettei kokoontumisia järjestettäisi seuraavan kuukauden aikana. Useampi baptistiseurakunta ehti tehdä päätöksen asiasta jo aiemmin.

Baptistikirkon seurakunnille säännölliseen kokoontumiseen perustuva seurakuntayhteys on luonnollisesti äärimmäisen tärkeä asia. Koronaviruksen leviämisen myötä syntyneessä tilanteessa joudutaan etsimään uusia tapoja hoitaa keskinäistä yhteyttä. Tämä voi olla seurakunnille monin tavoin myös hedelmällinen haaste, joka avaa uusia näkökulmia yhteyden luonteeseen. Haasteeseen tarttumisen seurauksena kehitämme parhaimmillaan uudenlaisia seurakuntana olemisen ja elämisen tapoja, joita voimme hyödyntää myös tilanteen normalisoitumisen jälkeen. Saatamme myös löytää uudella tavalla seurakuntayhteyden merkityksen.

Sielunhoidon saatavuus turvattava

Tulevina viikkoina ja kuukausina moni seurakuntiemme piirissä oleva sairastuu, kantaa huolta lähimmäisistään tai joutuu taloudellisesti ahtaalle. Seurakunnissa on siksi kyettävä olemaan veljinä ja sisarina läsnä ja tarvittaessa apuna edelleen. Seurakunnan vastuullisten tulee varmistaa, että seurakunnan pastori ja muut sielunhoitoa antavat henkilöt ovat puhelimella tai sähköpostitse helposti tavoitettavissa. Yksittäisen henkilön sielunhoidollinen tapaaminen voidaan edelleen järjestää myös seurakunnan kokoontumistiloissa.

Seurakunnan kokoontumistiloja olisi mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan hyvä pitää tulevina viikkoina auki niitä varten, jotka haluavat hakeutua rukoilemaan ja keskustelemaan yksityisesti. Tällöin huolehditaan, että paikalla on seurakunnan paimen tai muu sielunhoitoa antava henkilö.

Sielunhoidon saatavuus tulee varmistaa kaikissa tilanteissa. Yksittäisten seurakuntalaisten sielunhoidollisia tapaamisia voidaan edelleen järjestää seurakunnan tiloissa.

Suoratoistojumalanpalvelukset valmisteilla

Jotta baptistiseurakuntien jumalanpalveluselämä ei keskeytyisi, kirkkokunnan hallitus on käynnistänyt seurakuntien yhteisen sunnuntaisin klo 11 toteutettava suoratoistettavan (striimattavan) jumalanpalveluksen valmistelut. Suoratoistojumalanpalvelukset on tarkoitus rakentaa sisällöllisesti useamman seurakunnan yhteistyönä. Jumalanpalveluksen osana voidaan mahdollisesti toteuttaa myös ehtoollinen ja pienimuotoinen pyhäkoulu. Mahdollista ehtoollista varten jokainen siihen osallistuva varaisi kotiinsa tarvittavat ehtoollisaineet.

Vaajakosken baptistiseurakunnalla on jo nyt valmius toteuttaa suoratoistettava jumalanpalvelus tiloissaan. Muut seurakunnat voivat osallistua Vaajakoskelta toistettavaan jumalanpalvelukseen sisällöllisesti Skype-palvelun kautta esimerkiksi todistuspuheenvuorojen, yhteislaulujen säestämisen tai musiikkiesitysten muodossa. Hankkeen etenemisestä tiedotetaan baptisti.fi-sivustolla.

Muita juttuja aiheesta

Pyhäkoulu jatkuu, vaikka nettikirkot ovat kesätauolla
Pyhäkoulu jatkuu, vaikka nettikirkot ovat kesätauolla

Nettipyhäkoulu PyhisTube jatkuu baptistikirkon YuoTube-kanavalla vähintään kesä- ja heinäkuun ajan. Sunnuntaina [Read More]

Sunnuntain paneeli edelleen katsottavissa
Sunnuntain paneeli edelleen katsottavissa

Jos sunnuntain paneelikeskustelu jäi näkemättä, palaa toki ajatustenvaihtoon sopivampana hetkenä. Suora linkki [Read More]

Kesäkisa – Raamattua emojein
Kesäkisa – Raamattua emojein

Wycliffe Raamatunkääntäjillä on käynnissä hauska kesäkilpailu. Ratkokaapa jakeet lämpöisten päivien ratoksi [Read More]

Pyhis normaaliaikaan sunnuntaina
Pyhis normaaliaikaan sunnuntaina

Nettipyhäkoulu PyhisTube avaa ovensa huomenna jälleen kello 10:45, vaikka nettikirkkoa ei normaaliaikaan tulekaan. [Read More]

Viikonlopun illoissa musiikkia ja keskustelua
Viikonlopun illoissa musiikkia ja keskustelua

Suomen baptistikirkon kesäjuhlia korvaavat YouTube-kanavalla lähetettävät tilaisuudet jatkuvat. Lauantai-iltana [Read More]

Archives